« Terug

ChristenUnie stelt vragen over huishoudelijke hulp

woensdag 07 januari 2009 10:35

Onderstaande schriftelijke vragen hebben we aan het college gesteld naar aanleiding van de berichten over problemen met huishoudelijke hulp.

Normaliter stellen we niet zomaar vragen naar aanleiding van een nieuwsbericht, maar gezien de kwetsbaarheid van de groep waar het hier om gaat, leek dat ons in dit geval wel gepast.

6 januari j.l. stond in het AD een artikel betreffende een tekort aan huishoudelijke hulpen in IJsselstein (AD ‘Utrecht Dichtbij’,  januari 2009, pagina 5. Een digitale versie van het artikel is bijgevoegd.

In dit artikel wordt gesproken over een tiental personen in IJsselstein die ‘mogelijk voor een paar weken’ zonder huishoudelijke hulp zitten door een afslankingsoperatie binnen Vitras/CMD.

Naar aanleiding van dit artikel, de recente discussies over dit dossier en de toezegging van de portefeuillehouder dat de levering van de zorg geenszins in gevaar kwam, verzoek ik u op grond van artikel 41 van het Reglement van orde voor de raad schriftelijk antwoord te geven op de navolgende vragen:

  1. Bent u, en zo ja wanneer, door Vitras/CMD op de hoogte gesteld van het genoemde tekort aan huishoudelijke hulpen en de gevolgen voor de afnemers?
  2. Wat is het totaal aantal personen dat op dit moment recht heeft op huishoudelijke zorg via Vitras/CMD?
  3. Wat is het precieze aantal personen dat op dit moment door bovengenoemde reden zonder huishoudelijke hulp zit?
  4. Welke stappen onderneemt u richting Vitras/CMD om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen en op welke termijn verwacht u dat dit probleem is opgelost?
  5. Onderschrijft u het feit dat er in Nieuwegein, Houten en Lopik geen problemen met de huishoudelijke hulp zijn opgetreden, ondanks dat deze niet zijn verder gegaan met Vitras/CMD maar andere zorgbedrijven het werk hebben laten overnemen?
  6. Welke consequenties heeft het bovengenoemde op het verlengde contract met Vitras/CMD waarin een 10% prijsverhoging is doorgevoerd?
  7. Hoe is het mogelijk dat, ondanks de recente discussies omtrent dit dossier en de toezegging van de wethouder, we dit via de pers hebben moeten vernemen?

R.H. Pape

Fractievoorzitter ChristenUnie IJsselstein

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
200901 AD Problemen Thuishulp IJsselstein67,8 kBapplication/pdfdownload

« Terug