« Terug

Verantwoording (Raad 28 mei 2009)

donderdag 04 juni 2009 14:19

Na de hektiek rond de vergadering over de parkeerexploitatie, viel deze raad erg mee. Alhoewel, er wordt niet vaak zoveel geschorst.

De normale agendapunten vielen zoals verwacht mee. We hebben het nog even gehad over de beindiging van de officiele stedenband met Straconice. Er werd een aantal zaken genoemd die er bereikt zijn, zoals uitwisselingen tussen scholen, kerken en sportverenigingen. Ook is er met hulp uit IJsselstein een bejaardenhuis gebouwd. De laatste jaren werden vooral veel initiatieven uit IJsselstein genomen.

De voorjaarsrapportage liet zien dat het college vooralsnog goed op stoom is met de uitvoering van de begroting voor 2009. Lastig aan een voorjaarsrapportage is echter dat het jaar nog lang duurt, en dat echte afwijkingen pas in de najaarsrapportage naar voren komen.

Met het vaststellen van de programmarekening 2008 werd het vorige jaar afgesloten. Weer bleek dat er toch heel wat zaken die in 2008 gedaan hadden moeten worden, doorgeschoven werden naar 2009. Ook het aantal vacatures binnen de gemeente baart de ChristenUnie zorgen. Met steeds meer taken die naar de gemeente komen is dit niet structureel vol te houden. Even was er nog onduidelijkheid over wat nu sowieso de juiste getallen waren. Het college verzekerde ons ervan dat dit met name werd veroorzaakt door de organisatieverandering die sinds begin 2009 is ingegaan. We blijven hier goed op letten, want dit is voor de gemeente IJsselstein al lang een zwakke plek.

Als laatste kwam de VVD met een initiatiefvoorstel om PPS (Publiek-private-samenwerking) constructies mee te nemen in het nieuw te bouwen multifunctionele sportcentrum. Inhoudelijk hebben we het over dit centrum nog niet gehad, maar bij de begroting, meer dan een half jaar geleden, heeft de raad al een motie aangenomen waarin precies dit werd verzocht. Hier heeft de VVD destijds als enige tegen gestemd. De VVD ging in deze nieuwe motie wel een stap verder, en opperde in de motie een aantal locaties. Zolang we het nog nooit inhoudelijk over dit sportcentrum hebben gehad, lijkt ons dit een beetje vroeg. Gezien de discussie heeft de VVD de motie uiteindelijk ingetrokken. Logisch, ze hadden wellicht ook in november vorig jaar voor kunnen stemmen.

Wethouder Cremer kreeg met zijn opmerking ‘Het college is niet gevallen’, naar aanleiding van de vele schorsingen, de lachers nog even op zijn hand, maar gaf daarmee wel de sfeer van de vergadering aan..

 

Namens de fractie van de ChristenUnie

Robert Pape

robert@ijsselstein.christenunie.nl

« Terug