« Terug

Bijeenkomst platform Millenniumgemeente (16 juni)

maandag 31 augustus 2009 09:45

De gemeente IJsselstein is een Millenniumgemeente geworden. Bij binnenkomst van de gemeente wordt dit inmiddels met de rode borden aangegeven.

Het millenniumplatform is een platform met verschillende mensen uit het maatschappelijke veld die meedenken over hoe we dit zo goed mogelijk vorm kunnen geven. Namens de ChristenUnie is Luitzen hierin actief. Onder andere activiteiten die al plaats vinden worden besproken. Een paar voorbeelden;

Scholen, stichtingen en b.v. de wereld winkel geven via verschillende activiteiten te kennen hoe zij al een steentje bijdragen aan het bereiken van de Millenniumdoelen, zie de link www.millenniumdoelen.nl.

De scholen ondersteunen verschillende projecten. Roemeense kinderhulp/Soveta zijn actief in Roemenie.

Op 14 september wordt een estafetteloop gehouden voor wereldmoeders om via goede klinieken kindersterfte tegen te gaan. Dit is een Simavi project.

De wereldwinkel ondersteund, door de verkoop van producten, kleine ondernemers in ontwikkelingslanden. Dit jaar willen zij met de verkoop van producten extra projecten ondersteunen, de start wordt op 19 september gegeven.

De beursvloer die op 1 oktober in het Cals College wordt gehouden wil bedrijven, serviceclubs e.d. samenbrengen om o.a. de acties voor de projecten te ondersteunen.

Graag wil men ook dat de kerken in IJsselstein laten zien wat er op dit gebied al wordt ondersteund via b.v. Kerk in Actie, de Charitas of directe ondersteuning van allerlei projecten of mensen.

U kun dit via deze site opgeven !

 

 

 

« Terug