« Terug

Terugblik raadsvergadering 22 september 2005

zaterdag 24 september 2005 21:20

De burgemeester begon de Raadsvergadering met een welkom aan Gerrit van de Brink van het CDA. Na een periode van ziekte was hij weer aanwezig. Fijn dat hij zijn plek weer kan innemen.

Namens de ChristenUniefractie door Carolien Pape, pape@ijsselstein.christenunie.nl

Terug

De burgemeester begon de Raadsvergadering met een welkom aan Gerrit van de Brink van het CDA. Na een periode van ziekte was hij weer aanwezig. Fijn dat hij zijn plek weer kan innemen.

Robert Pape

Allereerst kwamen alle A-stukken langs. Dat zijn stukken waar in de commissies al over gediscussieerd is en die nu met een hamerklap afgedaan worden. Ook het stuk waarin de fractie van de ChristenUnie een ander commissielid voordraagt: R.H. Pape. Inderdaad…de zoon van… In de Raad werd er niets over gezegd, maar verschillende mensen hebben of aan Robert of aan mij al gevraagd of dat wel mogelijk is. Nu ik kan u gerust stellen, zowel Robert als ikzelf hebben in de fractie geen andere relatie dan collega’s. In de ChristenUnie zijn wij natuurlijk allemaal “broeders en zusters“ van elkaar, maar dat is wat anders!

Cursus omgaan met geld

Even weer terug naar de Raad, waar wij  verder zijn gegaan met de B-lijst. Wij staan 100% achter het voorstel van de uitbreiding van de formatie en de preventieactiviteiten, want de wachtlijst bij schuldhulpverlening moet weg en er zijn groepen mensen die door een cursus budgetbeheer kunnen leren omgaan met geld. Een goed doordacht plan van wethouder Kees van Kranenburg, maar toch hebben wij een amendement ingediend, omdat wij willen dat er na 10 maanden een evaluatie komt waaruit moet blijken of wij op de goede weg zitten. Uiteindelijk is ook deze uitbreiding gemeenschapsgeld. De PvdA heeft het amendement meeondertekend en de rest van de Raad ondersteunde het voorstel en het amendement. Alleen de VVD stemde tegen, want die wil daar pas bij de begroting 2006 een uitspraak over doen.

Resterend geld

Ook het goede voorstel met een nog beter doel om geld wat overblijft van het WWB-budget aan de doelgroep (de minima) te geven: bijdrage schoolzwemmen, bibliotheek, verhogen bijstand 65-plussers en chronisch zieken met in het vooruitzicht de U-pas, kreeg complimenten.

Willekeurig stemmen

Aan het eind van de vergadering hebben wij met elkaar nog gediscussieerd over het initiatiefvoorstel van D66 over stemmen in een willekeurig stemlokaal. Goed dat D66 de moeite heeft gedaan, maar raadsbreed was er geen behoefte aan de stempas. De kosten (7000 euro) en het rendement (4% kiezers, die daar gebruik van maakt) wegen niet tegen elkaar op. Zelf vind ik het trouwens altijd leuk om gezinnen samen te zien wandelen naar het dichtstbijzijnde stembureau. Met een dergelijke voorstel zou je die traditie ook verbreken…

Overlast en groen

Tot slot onze schriftelijke vragen aan het College over de overlast in IJsselveld-Oost en de groenvoorziening in de hele stad. Wat betreft IJsselveld-Oost heeft het College goed actie ondernomen, maar wij willen wel op de hoogte gehouden worden van de resultaten. De burgemeester zegde dat als vanzelfsprekend toe, maar wij willen echt de vinger aan de pols houden, want in het verleden is het te vaak gebeurd, dat wij vervolgens niets meer hoorden. De vraag over de groenvoorziening heb ik aangehouden tot de commissie in oktober bijeenkomt; dan is er meer ruimte voor discussie.
 
Naar aanleiding van bovengenoemde zaken kunt u reageren naar de ChristenUnie: pape@kabelfoon.net
 

« Terug