« Terug

Introductie top-vijf kandidaten ChristenUnie IJsselstein

dinsdag 31 januari 2006 21:49

De kandidatenlijst van de ChristenUnie bestaat uit de namen van positieve mensen die zich vanuit verschillende kerkelijke achtergronden willen inzetten voor IJsselstein. Ervaren rotten staan naast jonge mensen, en ook de verhouding man/vrouw is in evenwicht. Kortom een lijst waar we trots op zijn!

Van links naar rechts: Henk van Krugten (4), Luitzen Wobma (3), Carolien Pape (1), Kirsten Blom (5) en Robert Pape (2)

De kandidatenlijst van de ChristenUnie bestaat uit de namen van positieve mensen die zich vanuit verschillende kerkelijke achtergronden willen inzetten voor IJsselstein. Ervaren rotten naast jonge mensen, en ook de verhouding man/vrouw is in evenwicht. Kortom een lijst waar we trots op zijn!

1          Carolien Pape-van Genderen

Introductie
Mijn naam is Carolien Pape-van Genderen, ik ben getrouwd met Harry en samen hebben wij drie volwassen kinderen. Naast mijn politieke werk als fractievoorzitter ben ik verpleegkundig docent op de Christelijke Hogeschool in Ede en begeleid ik vrouwen met Anorexia en Boulimia Nervosa. Mijn hobbies zijn lezen, wandelen, fietsen en fluiten.
Ik ben politiek actief, omdat ik houd van IJsselstein en als christen verantwoordelijkheid wil nemen in het bestuur van de stad. Daarbij heb ik plezier in het omgaan met mensen en wil graag zaken op orde brengen die niet goed lopen.
 
Waarom vind je christelijke politiek belangrijk?
De basis van de visie van de ChristenUnie is Gods Woord. De basis van een christen-politicus is zijn persoonlijke relatie met de Here God. Het kan een roeping zijn om deze combinatie te gebruiken in dienst van het bestuur van de stad of het land en proberen een getuige te zijn in woord en in daad.
Wij leven in een tijd, dat Gods waarden en normen niet meer vanzelfsprekend zijn, maar zij zijn van alle tijden en zij mogen en moeten gehoord worden en ik ben ervan overtuigd, dat zij een zegen voor de stad zijn.
 
Wat is de reden dat je kandidaat bent voor de gemeenteraad?
Ik ben al jaren actief in de ChristenUnie en ik heb nog steeds visie om daarmee door te gaan.
 

2          Robert Pape

Introductie
Mijn naam is Robert Pape, ik ben 23 jaar geleden geboren in Amsterdam en met een 3-jarige onderbreking woon ik sinds 1985 in IJsselstein. Ik studeer Human Electrical Engineering in Eindhoven, waar ik ook op kamers heb gewoond. In die periode ben ik bestuurlijk actief geweest binnen de studententak van een internationale ingenieursvereniging.
 
Waarom vind je christelijke politiek belangrijk?
De trend van tegenwoordig is dat alles maar moet kunnen. Steeds meer komt echter bij veel mensen het besef dat dit niet resulteert in een ‘goede’ maatschappij. Deze onderbuikgevoelens komen niet zomaar uit de lucht vallen, maar zijn het gevolg van het ‘waarheidsbesef’ dat God in elk mens heeft gelegd (vgl. Kijk om je heen, naar hoe alles geschapen is en je zult er niet om heen kunnen dat dit het werk van God moet zijn, hoe je ook denkt dat Hij is, Rom. 1:19). De enige manier om wel tot een goede maatschappij te komen, is dus via Zijn wegen. Christelijke politiek is daar een hele belangrijke van.
 
Wat is de reden dat je kandidaat bent voor de gemeenteraad?
De belangrijkste motivatie voor mij om politiek actief te worden - los van het feit dat ik het gewoon leuk vind om van alles wat te weten - is dat het zo makkelijk is om het niet eens te zijn met ‘wat er gebeurd’, zonder de exacte achtergronden te kennen. Beslissingen, of je het er nu mee eens bent of niet, worden genomen met een reden. Ik vind het leuk om opbouwend mee te denken aan een gezonde maatschappij met een goede relatie tussen de overheid en de burgers.
 

3          Luitzen Wobma

Introductie
Ik ben Luitzen Wobma, getrouwd met Hilde en trotse vader van Ruth, Cor en Joël. Na het MBO-werktuigbouw ben ik gaan werken in het bedrijfsleven. In de avonduren volgde ik de studie voor leraar technisch onderwijs. Na ruim 4 van de 7 jaar studie heb ik de overstap gemaakt naar het technisch onderwijs. In 1986 zijn we met ons gezin naar Botswana vertrokken en hebben wij daar het technisch onderwijs ondersteund. In 1990 kwamen wij in IJsselstein wonen. Van 1993-1996 hebben wij met ons gezin in Zimbabwe gewoond. Ik heb daar les gegeven aan een MBO/HBO instelling en projecten voor werklozen helpen opzetten. Sinds 1997 werk ik met veel plezier als directeur van de stichting Derde Wereld Werkplaats in Teteringen. In de DWW werken ca. 40 vrijwilligers en ca. 35 baanlozen in een reïntegratietraject aan de revisie van gebruiksgoederen bestemd voor onderwijs of werkgelegenheidsprojecten in ontwikkelingslanden.
 
Waarom vind je christelijke politiek belangrijk?
Als christen kun je je op vele manieren inzetten voor de samenleving. Christelijke politiek geeft woorden en sturing aan zaken die in de samenleving plaatsvinden vanuit een visie die zijn wortels heeft in bijbel. God geeft in de bijbel normen en waarden die goed zijn voor individu en maatschappij. De politiek moet die naar dagelijkse praktische zaken proberen om te zetten.
 
Wat is de reden dat je kandidaat bent voor de gemeenteraad?
Ik werk nu ca. 1,5 jaar mee in de fractie van de Christenunie. Ik ben commissielid van Ruimtelijke ordening en Economische ontwikkeling. De komende jaren wil ik mij inzetten voor de plaatselijke politiek.
 

4          Henk van Krugten

5          Kirsten Blom

Introductie
Al sinds mijn geboorte, nu bijna 26 jaar geleden, woon ik (met een uitstapje van 2 jaar op kamers in Utrecht) in IJsselstein. De laatste 2 jaar heb ik mijn eigen flat in het Europakwartier. Over 3 jaar hoop ik af te studeren als psycholoog en daarna de christelijke (kinder)hulpverlening in Nederland te gaan versterken. Daarnaast ben ik tot vorig jaar actief lid geweest van een christelijke studentenvereniging in Utrecht.
Sinds januari 2004 ben ik lid van de Christenunie-fractie in IJsselstein, waarbinnen ik me met name toegelegd heb op de commissie “Welzijn en Onderwijs”. Deze commissie spreekt mij erg aan omdat dit een commissie is die zich met name met de sociale zaken bezig houdt en dit sluit erg aan bij mijn studie en eigen interesses.
 
Waarom vind je christelijke politiek belangrijk?
Als christen hebben we van God de heerschappij over de aarde gekregen en is het dus onze verantwoordelijkheid om er zo goed mogelijk mee om te gaan. Door als christen politiek te bedrijven, hoop ik hier aan bij te kunnen dragen.
 
Wat is de reden dat je kandidaat bent voor de gemeenteraad?
Hoe langer ik bij de fractie zit, hoe meer ik zie dat we als christen in het algemeen, en de Christenunie in het bijzonder, echt een verschil uitmaken in de IJsselsteinse politiek. Dat vind ik heel bijzonder om te zien en motiveert me des te meer om er ook de komende 4 jaar mee door te gaan.
 
De volgende namen vormen de rest van de kandidatenlijst:
 
6. Anton Tins
 
7. Jan Maaijen
 
8. Jurriën Hartman
 
9. Ina Eppinga
 
10. Marijke Derks
 
11. Jan Schouten

« Terug