« Terug

Slag rond het kasteel(terrein) anno 2011 (Raad 10 november)

vrijdag 11 november 2011 20:20

Het kasteelterrein. We staan hier hopelijk aan het eind van een 16 jarige oorlog (met slachtoffers) om een gebied waar ook in de lange geschiedenis al vaak om is gevochten.

In deze cyclus bespraken we een voorstel dat door een werkgroep van een aantal raadsleden (Peter Bekker, Hans Lappee, Cor Lemstra, Huib Veldhuijsen, Jos de Wit) is voorbereid, en door de hele raad wordt ingediend.

Er zijn al veel plannen geweest, en al veel onderzoeken gedaan. Dat is een van de redenen voor de lange duur van dit dossier. Complimenten aan de werkgroep en andere betrokkenen (Stichting ‘de Aanzet’, HKIJ, BB en W e.a.) die deze zaken gebundeld en inzichtelijk gemaakt hebben.

Het huidige voorstel is nog niet ‘af’; ook hierin wordt aangegeven dat er onderzoek gedaan moet worden (archeologisch, meerwaarde Groene Kruisgebouw, subsidiemogelijkheden) Al die onderzoeken kunnen allemaal verdere uitwerking vertragen. Toch hebben we met dit voorstel in elk geval een aantal duidelijker kaders geschetst waarbinnen de uitwerking plaats moet vinden; het aanwijzen van het ‘westelijk deel’ (kwadranten A en C, zie hieronder) als stadspark, randvoorwaarden voor het noordoostelijk-deel (kwadrant B) en gefaseerde uitwerking en uitvoeren van de onderdelen. Deze kaders maken het mogelijk om te starten zonder de samenhang van de onderdelen te verliezen..

De heer Veldhuizen memoreerde in de gezamelijke bijdrage namens alle partijen (zie hieronder) al wat in ons verkiezingsprogramma geschreven staat over het kasteelterrein; ‘ontmoeting, cultuur-historisch, vrij toegankelijk en laagdrempelig zijn de kernwoorden’. De kaders in dit voorstel sluiten hier goed bij aan, en dus ondersteunt de ChristenUnie dit voorstel van harte.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
08 Gezamelijke tekst kasteelterrein15,8 kBapplication/pdfdownload

« Terug