« Terug

Twee raadsvergaderingen verder.....

zaterdag 18 maart 2006 16:03

De oude raad is gegaan en de nieuwe raad is geïnstalleerd. Toch niet niks om afscheid te nemen van mensen met wie ik vaak al jaren heb gewerkt en met wie ik heel wat heb meegemaakt.

Namens de ChristenUnie-fractie, Carolien Pape pape@ijsselstein.christenunie.nl

Twee raadsvergaderingen verder…….

 
De oude raad is gegaan en de nieuwe raad is geïnstalleerd. Toch niet niks om afscheid te nemen van mensen met wie ik vaak al jaren heb gewerkt en met wie ik heel wat heb meegemaakt. Ondanks de verschillen ben je ook betrokken bij elkaar en heb je naast politieke discussies ook persoonlijke gesprekken. De burgemeester had voor iedereen een persoonlijk woord. En ik heb hem ook gecomplimenteerd met de wijze waarop hij het deed .
 
Gisteren is de nieuwe raad geïnstalleerd, 16 nieuwe mensen. Voor ons, die blijven, is dat behoorlijk wennen.Maar ook geeft het nieuwe kansen om er in de komende jaren in het belang van de stad iets van te maken. Ik moest denken aan het bijbelwoord:”Door de veelheid van raadgevers komt beleid tot stand”. Voor onze fractie is dat ook de uitdaging om met zowel collega-raadsleden, als het ambtelijk apparaat, en het college maar ook de mensen in de stad  te komen tot wijze beslissingen.
Wanneer u dit verslag leest en zaken in gedachten heeft, die onze aandacht verdienen, neem dan ook gerust contact op!!!
 
Verder werden in deze raad de andere functies opgevuld.
Zelf was ik sinds 1½ jaar waarnemend raadsvoorzitter, heb dat met veel inzet en plezier gedaan en ik vind ook dat ik deze taak goed vorm heb gegeven binnen de ruimte die ik kreeg. Voor de PvdA was het  thans belangrijk om deze functie
volgens de lijn van de gemeentewet in te vullen, en dus aan te nestor te vragen of hij voor deze functie beschikbaar is. De Raad volgde de Partij van de Arbeid daarin, ook de fractie van de ChristenUnie stemde daarmee in. Ik was ook voorgedragen door een aantal partijen, maar heb mij teruggetrokken omdat ik een stemming op dit moment ongewenst vond en het belang van unanimiteit hoog acht. Ik heb het waarnemend voorzitterschap met plezier gedaan en ook wens ik Bram genoegen bij de uitoefening van deze job, en vanaf  deze plaats feliciteer ik hem met zijn benoeming!!

« Terug