« Terug

Waar gaat het over?

201402 Kandidaten GR 2014donderdag 20 februari 2014 21:09

Tweede campagnenieuwsbrief!

Er staan belangrijke veranderingen voor de deur als het gaat om de taak en rol van de lokale gemeente. De overheid delegeert steeds meer taken aan de lokale overheden en de komende jaren zullen veel bestaande tructuren vervallen en nieuwe structuren op lokaal niveau ingericht worden. Daarbij moet u denken aan de jeugdzorg, de participatiewet en de maatschappelijke ondersteuning. Daarbij komt dat er voor de uitvoering inder geld beschikbaar is dan voorheen.

De ChristenUnie IJsselstein wil dat deze decentralisatie zorgvuldig gedaan wordt; de burgers moeten weten wat er verandert en hoe zij gebruik kunnen maken van de nieuwe diensten. Als mensen meerdere problemen hebben, moet dit in samenhang beoordeeld worden, er moet ruimte zijn voor maatwerk. Het uiteindelijke doel is dat iedereen naar vermogen kan meedoen in de samenleving. De overheid wil dat mensen eerst hulp vragen in hun eigen familie/netwerk voordat zij een beroep doen op de overheid. De ChristenUnie wil particuliere hulpdiensten in alle wijken stimuleren zodat mensen die geen beroep kunnen doen op hun eigen netwerk, toch hulp kunnen krijgen voor de zaken waar de overheid geen hulp biedt.

Dit zijn enkele voorbeelden van keuzes die wij maken in ons verkiezingsprogramma. Met uw stem bepaalt u welke partijen de komende jaren gaan beslissen over deze kwesties. Laat uw stem niet verloren gaan!

De campagne

De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen is een samenspel tussen bestuur, kandidaten, campagnecommissie en u als leden. De komende weken zijn er veel gelegenheden om een positief christelijk geluid te laten horen in de debatten en door het uitdelen van onze folders. Wij hopen dat u met ons mee wilt bidden maar ook steun wilt geven door bij een of meer van de onderstaande activiteiten aanwezig wilt zijn. Uw aanwezigheid betekent veel voor de kandidaten!
Als u tussen de 18 en 25 jaar bent (of uw kinderen) dan is City Talk een prachtig moment om erbij te zijn,
u kunt zelfs een iPad mini winnen! !

Activiteiten

Kijk voor alle activiteiten in de verkiezingsagenda!

Campagneteam ChristenUnie IJsselstein

Johan Droogers

Harry de Vries

Karin Somhorst

bestuur@ijsselstein.christenunie.nl en karin@somhorst.net

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
201402 Verkiezingen Gemeenteraad 2014 Nieuwsbrief 21,2 MBapplication/pdfdownload

« Terug