« Terug

Verslag Raad 1 juni 2006

zondag 04 juni 2006 20:01

De eerste raad met de nieuwe wethouders, hoe zullen zij het doen??

Namens de ChristenUnie fractie, Carolien Pape

De eerste raad met de nieuwe wethouders, hoe zullen zij het doen??

Allereerst komen benoemingen voor de gemeenschappelijke Regelingen (BRU en Stichtse Groenlanden). Omdat ik al een aantal jaren in het bestuur van de S.G. zit word ik weer benoemd, er moet toch iets hetzelfde blijven…

Vervolgens de vuurproef van wethouder Cremer over de WMO aanbevelingen van de Werkgroep Welzijn. De Christenunie koos om hier niets over in te brengen, er is al veel gezegd en er zal nog veel worden gesproken, maar GroenLinks en D66 stelde een aantal vragen over communicatie en de integrale benadering. De wethouder gaf in ieder geval blijk van een grote-lijnen visie en een reële kijk. En onze fractie ziet uit naar meer discussies met hem.

Toen met elkaar gesproken over het voorstel om de trappen van het Fulco aan te passen. Voor ons blijf het wrang, dat er nu wel naar de brandweer wordt geluisterd (veiligheid), maar dat al die jaren dat het POG (gehandicapten en slechtzienden) aangaven dat de trappen ongemakkelijk waren men geen actie ondernam.

Rioolaansluitingen buitengebied. Voor ons een reëel voorstel, de mensen betalen ongeveer hetzelfde bedrag als de inwoners van Zenderpark en het is een duurzame oplossing. Maar ik kan mij de ergernis wel voorstellen, want het heeft allemaal lang geduurd.

Bijna tot slot de voorjaarsnota, waar een behoorlijke discussie ontstond over de 500.000€ die nodig is om de afdeling financiën op orde te krijgen.

ChristenUnie vindt het een ernstige zaak, dat kennelijk de afgelopen jaren gewerkt is met een fikse onderbezetting (onze wethouder Van Kranenburg gaf dat signaal al tijdens de begrotingsraad in november 2005). Wat hebben vorige college’s allemaal niet van het personeel gevraagd??

Maar voor zo’n bedrag mogen wij wel een voortgangsrapportage in september verwachten en duidelijke afspraken en daar hebben wij ook om gevraagd. De raad moet zich niet met personeelsbeleid bemoeien, maar zij wil wel duidelijkheid. En eerlijk gezegd vrezen wij met grote vreze, want er komt nog een formatiescan aan, die wij in juni onder ogen krijgen.

De collegepartijen waren trouwens ook niet mals in hun vragen en kritiek.   

De nieuwe wethouder Van Doesburg had het dus niet makkelijk, zo’n dossier in je eerste raadsvergadering. Wij vertrouwen wel op zijn deskundigheid, maar de communicatie tijdens de raadsvergadering mag nog wel beter!

En last but not least, het voorstel van CDA, D66 en ChristenUnie over de vermindering van kosten voor medische keuringen voor gehandicapten en het afschaffen van onnodig keuren van mensen. In de commissie werd het raadsbreed  aangenomen, dus ook nu weer. Het was kennelijk een goed voorstel, want het riep geen discussie of vragen op. Mooi, wanneer dit punt geregeld wordt voor de chronisch zieken en gehandicapten van de stad.

« Terug