« Terug

Vijf ChristenUnie-thema's op de kaart in 2016

web-gebarentaal-kleinwoensdag 15 juli 2015 10:29

De ChristenUnie heeft in IJsselstein maar liefst vijf onderwerpen voor 2016 op de kaart gezet!

Zorg voor jeugd bij (v)echtscheiding

De gemeente gaat afspraken maken met zorgaanbieders voor het aanbieden van hulp aan kinderen en jongeren die te maken hebben met een (v)echtscheiding. Daarnaast zorgt de gemeente dat ouders die dat willen gebruik kunnen maken van een (v)echtscheidingspreventieprogramma.

Ervaringsdeskundigen bij voorlichting over verslaving

De gemeente zorgt dat een ervaringsdeskundige betrokken is bij de voorlichting over verslaving aan drugs, alcohol en gaming  op middelbare scholen. Niets maakt meer indruk dan iemand die zelf last heeft gehad van zo’n verslaving.

Woningen levensloopbestendig

De gemeente gaat met de woningbouwvereniging Provides prestatieafspraken maken om woningen levensloopbestendig te maken, zodat (oudere) mensen met een zorgvraag langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Duurzaamheid op de kaart (samen met CDA en GroenLinks)

De gemeente gaat volgend jaar een nota schrijven hoe IJsselstein de klimaatdoelstellingen kan halen: energieneutrale woningen, gebruik van zonne- en windenergie, terugdringen van CO2 uitstoot zijn een paar thema’s die we gaan terugzien.

Actief aanbod snippergroen (samen met de LDIJ)

De gemeente gaat actief burgers benaderen met de vraag of ze een stukje gemeentegrond dat aan hun grond grenst, willen kopen. Bovendien maakt de gemeente de regels beter toegankelijk voor gebruik.

We zijn heel dankbaar dat we op deze manier het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie stap voor stap kunnen uitvoeren in IJsselstein!

« Terug