« Terug

Crisisnoodopvang vluchtelingen IJsselstein

DSC02165_aangepastmaandag 23 november 2015 20:33

Crisisnoodopvang? Wat is dat? Wat kan ik doen? Is er hulp nodig? Is alles wel goed geregeld? En wat vindt de ChristenUnie hiervan?

Op woensdag 25 november verwacht IJsselstein de eerste 100 vluchtelingen. De groep wordt opgevangen in sporthal De Oever aan de Zomerdijk. Donderdag volgen nog maximaal 50 mensen. Ze blijven tot en met uiterlijk 3 december. Het gaat om zogenaamde crisisnoodopvang: de eerste opvang voor 3x72 uur, voordat de vluchtelingen naar een plek gaan waar ze langer kunnen blijven in afwachting van de behandeling van hun verzoek om in Nederland te mogen blijven. 

De ChristenUnie IJsselstein vindt het goed dat we als IJsselstein ons steentje bijdragen, in navolging van veel andere dorpen en steden. Het is een bijzondere tijd met zoveel mensen op de vlucht. Tegelijk begrijpen we dat er ook best veel vragen leven. Daarom vinden we het ook belangrijk dat er zo goed mogelijk gecommuniceerd wordt, juist als er crisis is en er soms heel snel dingen geregeld moeten worden. We hebben de gemeente gevraagd om zoveel mogelijk informatie te geven. Als u vragen heeft, bijvoorbeeld of u kan helpen, of er spullen nodig zijn, hoe het gaat met de veiligheid, en waar: www.ijsselstein.nl/opvang

Tot slot: we leven in onzekere tijden. Er is veel angst, onzekerheid, pijn en verdriet: in Syrië, in Libanon, in Frankrijk, België. Dat vraagt om moed. Dat wil niet zeggen dat je je angst ontkent of doet alsof er geen vragen zijn, maar voorbij je angst en vragen het goede zoekt te doen voor ieder schepsel dat het alleen niet redt. We bidden, ook als fractie, om wijsheid en inzicht om de vreemdeling die bij ons komt, recht te doen en lief te hebben (Leviticus 19:34). 

« Terug