« Terug

Honderdvijftigduizend euro voor mediation?

Biljetten.jpgvrijdag 04 oktober 2019 10:35

Het stond pas in de krant dat de gemeente 150.000 euro wil uitgeven voor mediation tussen Roba en Van Wijk over overplaatsing van Roba naar een toekomstig bedrijventerrein langs de A2, zodat de grond aan de Zomerdijk vrijkomt voor woningen. Zijn ze gek geworden? Nee. Het bericht in de krant klopt niet. 

Er wordt inderdaad 150.000 euro uitgetrokken om alvast met Roba en Van Wijk te kijken wat er aan woningen op die plek kunnen komen. Daar is een projectleider voor nodig, en stedenbouwkundig advies wat er past en hoe het met verkeer en het groen moet; er is iemand nodig die kijkt of het past in de woonvisie en of de stikstofuitspraak ons niet in de weg zit om te gaan bouwen. Er gebeurt dus van alles voor die 150.000 euro. Op basis van het woningenplan kunnen Roba en Van Wijk bepalen wat de grond waard is en of het voor hun bedrijven ook financieel haalbaar is om deze voor hun bedrijf ingrijpende deal te sluiten. 

De ChristenUnie heeft ermee ingestemd om deze voorbereiding te gaan doen. Waarom? Het is best veel geld. Als alles lukt, krijgen we het grootste deel terug. De garantie dat het lukt, is er niet. Maar als we niets doen, is de kans groter dat de grondruil niet lukt omdat de bedrijven veel lastiger kunnen inschatten wat de grond waard is, als ze geen beeld hebben bij wat ze ermee kunnen doen. En dat gevolg is voor de ChristenUnie te groot. We willen graag zoveel mogelijk doen om te zorgen dat het wel lukt. We willen graag dat we invloed hebben op het plan en zoveel mogelijk woningen kunnen laten bouwen die IJsselstein nodig heeft, ook de betaalbare huizen voor senioren en jongeren. Als het lukt, is er een mooie plek in de stad voor de broodnodige huizen. Als het lukt, verdwijnt het zware vrachtverkeer uit de stad. Als het lukt, behouden we Roba als ondernemer en werkgever in IJsselstein

« Terug