« Terug

ChristenUnie wil eerlijker en duurzamer begroting

Armoede -rekening betalen.jpgdonderdag 10 november 2022 14:00

De oppositiepartijen in IJsselstein grijpen de programmabegroting 2023 aan om de gemeenteraad op te roepen om een eerlijker en duurzamere koers te kiezen voor 2023.

De vier partijen (GroenLinks, D66, PvdA en ChristenUnie) komen gezamenlijk met een groot aantal amendementen naar de raadsvergadering waarin de programmabegroting 2023 besproken wordt.

“We willen een duidelijk signaal afgeven aan onze stad dat het wat ons betreft veel eerlijker kan in 2023. Er zijn veel mensen die juist nu onze steun nodig hebben vanwege de dure boodschappen en hoge energierekening”, zegt Marlieke van Schalkwijk van de PvdA. Haar collega Sanne de Bruijne van GroenLinks vult aan: “Wij willen dat we jaarlijks geld toevoegen aan het IJsselsteinse Energiefonds zodat we inwoners kunnen helpen om hun woning duurzamer te maken”. Joeri Eijzenbach D66 stelt:  “We hebben nog budget voor IJsselveld-Oost, maar de coalitie heeft geen echte plannen. Juist nú is het belangrijk dat we investeren in onze inwoners zodat iedereen mee kan doen”. Het kwartet wordt compleet gemaakt door Christiaan Boiten van de ChristenUnie, de kleinste oppositiepartij: “Inwoners hebben recht op het eerlijke verhaal. De huidige coalitie laat de lokale lasten voor de afvalstoffen onnodig stijgen. Minder restafval zorgt voor lagere kosten. Wij willen inwoners graag helpen om dat te bereiken.”

De voorstellen van de vier partijen worden donderdag 10 november in de raadsvergadering ingediend. De partijen stellen gezamenlijk dat het extra geld dat in 2023 vanuit Den Haag naar gemeenten komt eerlijker en duurzamer ingezet kan worden en hoopt ook de coalitie daarvan te overtuigen. Na donderdag weten we het resultaat.

Labels

« Terug