« Terug

Geen voorstander van een grote 'stads-tv' (Raad 18 februari)

maandag 01 maart 2010 23:56

ChristenUnie IJsselstein is geen voorstander van de aanschaf van een grote 'stads-tv' voor promotieactiviteiten bij de binnenstad.

Dit was waar een groot deel van de raadsvergadering over ging. In het kader van IJsselstein 700 jaar stad was aan een aantal sponsoren een groot scherm beloofd waarop ze zich konden presenteren. Dit alleen wel terwijl er geen geld meer voor was. Er werd dus extra budget gevraagd.

In 2009 heeft de gemeenteraad een budget (150.000 Euro) beschikbaar gesteld voor de organisatie en coordinatie van een aantal activiteiten. Hoe dit bedrag zou worden besteed, was in principe de verantwoordelijkheid van het comité 700 jaar IJsselstein.

Een aantal partijen vonden dat we toch vooral geen nee konden zeggen als het college extra geld zou vragen. Daar waren wij het niet mee eens. Vorig jaar hebben we afspraken gemaakt over het budget, als daar nu extra geld voor wordt gevraagd, mogen we daar best kritisch over zijn.

Het ging ons er dus zeker niet om dat het comité zijn werk niet goed zou doen, en al helemaal niet omdat we tegen het gebruik van nieuwe technieken zouden zijn. De ideeen en gedachten kunnen we van harte ondersteunen. Wij zitten echter niet te wachten op een peperduur TV-scherm van 50.000 Euro wat vandalismegevoelig is, niet echt past bij de historische binnenstad en ook nog eens alleen te zien is voor mensen die door de Benschopperpoort het stadje inkomen. Een groot deel van de IJsselsteiners zal hier dus niet mee bereikt worden. Hiernaast zijn er naar ons idee betere alternatieven zoals het werken met professionele beamers vanuit de skylobby in het gemeentehuis. Dit is een stuk goedkoper, vandalismebestendiger, past beter bij de uitstraling van het gemeentehuis, en is ook nog eens door iedereen vanuit het stadje te zien.

Maar helaas, de alternatieven ten spijt bleek dat het scherm al was aangeschaft (!). Mede daardoor heeft het meerendeel van de partijen uiteindelijk toch voor gestemd. We zijn benieuwd wanneer het er staat...

Hiernaast hebben we het gehad over de verzelfstandiging van het stadsmuseum, wat goed lijkt te verlopen. We zijn blij met de kritisch meedenkende mensen van het museumbestuur bij zo’n lastig proces. Alhoewel er ook zeker risico’s zijn, denk we dat er met een bredere inbedding in de Lopikerwaard ook goede kansen liggen voor het museum.

Namens de fractie van de ChristenUnie,

Robert Pape, Fractievoorzitter

robert@ijsselstein.christenunie.nl

P.S. kijk ook eens op mijn weblog op http://robertpape.web-log.nl!

« Terug