« Terug

Succesvolle themaavond 'Groen in de openbare ruimte'

woensdag 25 mei 2011 20:50

Meer dan 60 belangstellenden van maatschappelijke organisaties, bewoners(groepen), en de gemeenteraad waren afkomen op de avond georganiseerd door GroenLinks en de ChristenUnie waar een aantal experts workshops hielden over luchtkwaliteit en gezondheid, biodiversiteit, groenbeleid in de praktijk en burgerparticipatie en openbare ruimte.

Aanleiding was het door het college aangekondigde beeldkwaliteitsplan openbaar groen dat zij in september a.s. hoopt te presenteren. Omdat de fracties goed voorbereid en geïnformeerd input willen leveren ten behoeve van de totstandkoming van het plan, is deze conferentie gehouden.

 Na een inleiding werd er door de deelnemers over deze onderwerpen nagedacht en gedicussieerd. Belangrijke conclusie was dat er op dit moment nog niets is besloten over de invulling van de 800.000 Euro bezuiniging, Daarnaast werd geconcludeerd dat gevarieerd groen in de stad de biodiversiteit aanzienlijk vergroot en dat bij het maken van keuzes niet alleen moet worden gekeken naar de lasten van groen zoals onderhoud, maar ook naar de baten zoals betere gezondheid, hogere waarden van huizen en gebouwen en meer omzet voor bijvoorbeeld horeca. Ook de eigen verantwoordelijkheid van burgers en bedrijven kwam aan bod; plaats heggen in plaats van schuttingen, leg gras aan in de tuin in plaats van bestrating en neem je verantwoordelijkheid voor je eigen omgeving.

 De presentaties en verslagen van deze avond zullen uiterlijk 27 mei worden gepubliceerd op de website van de gemeente. Geinteresseerden worden van harte uitgenodigd om ook in het vervolg na de zomer mee te blijven praten!

« Terug