« Terug

Bouwen aan de Floridalaan deel 2 (Raad 15 september)

vrijdag 16 september 2011 23:19

.. en dat zonder dat er een concreet plan ligt. De (financiele) update van de grondexploitaties werd uiteindelijk een discussie over woningen aan deze straat in Zenderpark.

Grondexploitaties lijken vaak technische stukken; ze gaan over geld. Maar in deze exploitatieupdate bleek weer duidelijk dat achter het geld een stuk beleid zit. Het resultaat van de exploitatie Oranje Nassaukades is het gevolg van de inhoud van de plannen. Hierover is bij het originele plan bij monde van de portefeuillehouder (Overkamp) in de raad 2 oktober 2008 onder andere het volgende gezegd; “25% sociale woningbouw is gelukt, maar heeft veel moeite gekost. Vervolgens zijn de onderhandelingen met de marktpartijen en met de IJWBV gestart, hetgeen resulteerde in de bouw van 199 woningen aan de Oranje Nassaukade, waarvan 33 woningen aan de Floridalaan.” Dit staat met diezelfde woorden ook in het toenmalig raadsvoorstel.

In deze exploitatie is dat uitgangspunt losgelaten, maar wordt ineens gesproken over 12 grondgebonden woningen aan de Floridalaan, met het bijbehorende financiele effect. Dit vinden wij vreemd, omdat hier met de raad inhoudelijk niet over is gesproken. Terwijl dit uitgangspunt wel een belangrijk criterium was

Transparantie door ontvlechting kan duidelijkheid bieden, maar dan moet wel het beleid voor de financien uitgaan, en niet andersom zoals nu het geval. Onze instemming met deze exploitatieupdate is dus ook nadrukkelijk geen instemming voor deze gewijzigde invulling van het gebied Floridalaan.

De komende clustercyclus gaan we het hier (op initiatief van de PvdA) inhoudelijk over hebben.

Namens de fractie van de ChristenUnie,

Robert Pape

robert@ijsselstein.christenunie.nl

« Terug