« Terug

Reactie ChristenUnie op nieuwe coalitie

maandag 03 april 2006 22:35

Met enige verbazing heeft de ChristenUnie kennis genomen van het voornemen van PvdA en VVD om samen met Groen Links een coalitie te vormen.

Met enige verbazing heeft de ChristenUnie kennis genomen van het voornemen van PvdA en VVD om samen met Groen Links een coalitie te vormen. De PVDA en de VVD waren er ons inziens al uit en hadden samen al een meerderheid. Voor breder draagvlak hadden zij een derde partij nodig.

De keuze is op GroenLinks gevallen en niet op de ChristenUnie. Inhoudelijke redenen waarom de ChristenUnie niet zou passen binnen een dergelijke coalitie zijn door ons niet vernomen. Overigens is het afgelopen jaar door zowel PvdA als VVD als GroenLinks geen enkele fundamentele kritiek geleverd op het beleid van onze wethouder, of op de manier waarop hij dit beleid vormgaf. Integendeel. Dus van inhoudelijke bezwaren kan nauwelijks sprake zijn. Hiernaast blijft natuurlijk de vraag staan; welke invloed heeft de uitslag van deze verkiezingen eigenlijk gehad..?

Hiernaast waren wij als ChristenUnie bij de vorming van het vorige college, ook al waren wij klein, een volwaardige gesprekspartner. Vermoedelijk was dat in deze recent gevormde coalitie anders geweest. En om aan te haken bij een al gevormde coalitie is niet echt aantrekkelijk, daar zijn wij wellicht ook te kritisch voor.

Wij wensen de partijen veel wijsheid toe bij het opstellen van een coalitieaccoord en straks een collegeprogramma, waar onze stad straks de vruchten van zal mogen plukken. De ChristenUnie maakt zich op voor een periode van heldere, maar constructieve oppositie!

« Terug