Namens de ChristenUnie-fractie,
Carolien Pape
De eerste commissie in de nieuwe samenstelling, de commissieleden van de LDIJ zaten op de tribune omdat zij nog niet beedigd waren. D66 voelde nog even behoefte om hier moeilijk over te doen, wij in elk geval niet. Alleen heb ik betreffend commissielid verder niet veel gehoord.
Allereerst heeft de ChristenUnie aandacht gevraagd voor de gehandicaptenparkeerkaart, want dat loopt al sinds november. Wij hebben voorgesteld nu een afsluitend voorstel te maken voor de volgende commissie en raad, want het college laat het liggen. Na de vergadering spraken D66 en CDA mij aan en wij gaan het samen doen.
De aanbevelingen van de Commissie Welzijn (over de WMO) vroegen her en der om verheldering, want wat bedoelen zij met een aanspreekpunt voor de jeugd en hoeveel extra tijd moet de centrale balie open, maar ook vroegen wij aandacht voor de WMO raad, een belangrijk inspraak – en adviesorgaan, die voor ons cruciaal is en liefst zo snel mogelijk moet worden ingesteld en niet pas na implementatie van de WMO.
De seniorenraad vroegen ook nog wanneer zij mochten reageren op het voorstel, maar deze keer had ik het idee dat het wat prematuur zou zijn. Bij het beleidsstuk in juni kunnen alle partijen weer hun reactie geven.
Vervolgens hadden de ChristenUnie en GroenLinks samen een voorstel gemaakt over de noodzaak van Schoolmaatschappelijk Werk op basisscholen in de stad. In bepaalde wijken is veel problematiek van eenoudergezinnen en gezinnen met asielzoekers en deze problematiek neemt teveel tijd van en is te zwaar voor leerkrachten. Er vond een zinvolle discussie plaats (waar LDIJ en VVD niet aan mee deden) en wethouder Kees van Kranenburg was enthousiast over het voorstel, maar gaf aan dat hij pas wat kan doen wanneer de scholen een verzoek indienen. Dus daarover heb ik hem een mail gestuurd!
Dit laatste onderwerp heeft ons hart, omdat het zo belangrijk is om problemen in gezinnen en bij kinderen in een vroeg stadium aan te pakken en zo ernstiger te voorkomen.