« Terug

Energietoeslag (Raad 29 september)

Portemonneedonderdag 29 september 2022 22:19

De begroting van de WIL (Wet Inkomen Lekstroom), die de uitkeringen voor onder andere IJsselstein uitvoert stond op de agenda. De WIL heeft een aantal uitdagingen die er voor zorgt dat er vertraging is in bijvoorbeeld de afhandeling van aanvragen voor de energiecompensatie.

Om die reden hebben we bij dit voorstel samen met onder andere de Partij van de Arbeid een amendement ingediend. Om scherp te blijven op de snelheid van de compensatie van de energietoeslag.

Veel inwoners met een laag inkomen, zijn voor de stijgende energiekosten dit jaar grotendeels afhankelijk van de extra energiekostentoeslag. Vandaar dat de ChristenUnie dit amendement mede heeft ingediend.

Het college deelt de zorgen van de verschillende partijen. Ook de signalen die vanuit de samenleving en vanuit WIL zelf komen (bij het open huis) geven aan dat de uitvoering in het begin van de regeling lastig was en op dit moment iedereen die recht heeft op deze toeslag binnen drie weken uitsluitsel krijgt en vervolgens een uitbetaling. Daar zijn we blij mee.

Als ChristenUnie geven we graag een helder signaal af dat deze regeling belangrijk is en prioriteit moet krijgen bij de uitvoering. Omdat het amendement verworpen wordt, stemmen we als ChristenUnie tegen de zienswijze.

Labels

« Terug